Zostałem jednym z pierwszych członków Maître Sommelier du Bailliage de Pologne

Piotr Kamecki| 2018-02-26 00:00:00| Komentarze:
To będzie krótki wpis, ale nie wypadało mi o tym nie poinformować. Otoż zostałem jednym z pierwszych członków Maître Sommelier du Bailliage de Pologne - kapituły międzynarodowej organizacji gastronomicznej La Chaîne des Rôtisseurs.

Kapituła działa w ponad 80 krajach i zrzesza prawie 25 tysięcy członków. Być może ktoś z was się orientuje, że wyróżnikiem Chaîne jest fakt, że zrzesza ona zarówno profesjonalistów, jak i amatorów kulinariów, dzielących pasję fine dining i pielęgnowania kultury stołu. 




Warto przeczytać:

Najlepsze białe burgundy

Pisanie o Burgundii, jako o całości, jest niezwykle trudne, ponieważ to bardzo tajemniczy i...

Burgundia i jej pinoty

Z jakiej części świata wybrać wino ze szczepu pinot noir? To temat na osobny artykuł lub nawet...

Odkryj ukryte pochodzenie szampana - zaskakujące fakty historii

Kiedy czytamy o szampanie w kolorowych magazynach, często natrafiamy na skomplikowane...

Jak przechowywać wino w domu i jak je podawać?

Przechowywanie wina ma kluczowe znaczenie dla jego jakości, szczególnie jeśli mówimy...

Kultowe Włochy

Daj mi coś prestiżowego – usłyszałem niedawno od jednego z moich Klientów. Nie...

Inwestycje w wino – co łączy Wine Taste z Cult Wines?

W ostatnich kilku latach obserwujemy wzrost zainteresowania inwestycjami alternatywnymi,...

Obserwuj na Instagramie: