Wina Baigorri to prawdziwa ekspresja przy jednoczesnym zachowaniu elegancji
Sam budynek winiarni zaprojektowano tak, by łagodnie wtapiał się w surowe otoczenie, ale też w taki sposób, by umożliwić nieinterwencyjne techniki winemakingu. Grawitacyjny system produkcji i transportu winogron wyklucza użycie wszelkich maszyn i pomp, od momentu przyjęcia winogron do winnicy i sortowania, aż po dojrzewanie w piwnicach, które zawsze odbywa się w nowych, francuskich beczkach. Główną motywacją winiarzy jest jak największa ekspresja wina przy jednoczesnym zachowaniu elegancji.
Oto trzy wyjątkowe wina (dostępne oczywiście w Wine Taste przy twardej 4 w Warszawie), który z pewnością zrobią na was wrażenie:

Baigorri Crianza
77 PLN
Dojrzewająca 14 miesięcy w dębowych beczkach mieszanka 90 proc. tempranillo z 10 proc. domieszką garnachy i kilku innych lokalnych szczepów. Wino przechodzi długą macerację na skórkach, stąd głęboki kolor, a za nim aromaty czarnych owoców, trochę subtelnych nut kompotu z cynamonem, wokół trochę pikantnych nut beczkowych. Całość elegancka, z długim finiszem.
Wino można kupić w Wine Taste (Twarda 4 w Warszawie) lub zamówić telefonicznie (z dostawą do biura lub domu): Adam Miśków, tel.: 501 616 490, biuro@wtaste.pl

Baigorri Reserva
119 PLN
Czyste tempranillo ze starych krzewów. Długa maceracja w kadziach stalowych, fermentacja malolaktyczna, a potem 18 miesięcy w nowych francuskich beczkach. Efektem jest wino gęste, skoncentrowane, zdominowane przez nuty dojrzałych ciemnych owoców z wanilią i cynamonem w tle. W ustach wino zbalansowane i eleganckie, pełne z długim i intensywnym finiszem.
Wino można kupić w Wine Taste (Twarda 4 w Warszawie) lub zamówić telefonicznie (z dostawą do biura lub domu): Adam Miśków, tel.: 501 616 490, biuro@wtaste.pl

Baigorri de Garage
219 PLN
Wino zrobione z owoców ze starych krzewów, zbieranych przy niskiej wydajności. 100 proc. tempranillo poddanego długiej maceracji i fermentacji w dębowych beczkach. Potem dojrzewa na osadzie przynajmniej 18 miesięcy; specjalna komisja decyduje, kiedy wino nadaje się do zabutelkowania. Jest wówczas niezwykle głębokie, z aromatami czereśni, wiśni, ale też fig, ziół, tytoniu i lukrecji. Pięknie wtopiona beczka, gładkie taniny, długi i elegancki finisz.
Wino można kupić w Wine Taste (Twarda 4 w Warszawie) lub zamówić telefonicznie (z dostawą do biura lub domu): Adam Miśków, tel.: 501 616 490, biuro@wtaste.pl